mobilház
nyaralás
Olaszország
szállás
tengerparti
mobilhaz
Pihenést biztosítunk hangulatos környezetben
nyaralas
Mobilházainkkal tengerparti kényelem
olaszorszag
Bízza ránk szállással kapcsolatos gondjait!
szallas
Családoknak is ideális pihenőhely
tengerparti
Kellemes olaszországi kikapcsolódás
previous arrow
next arrow
Olaszországi nyaralás, tengerparti szállás            Bemutatkozás   CAVALLINO   ROSAPINETA   Kapcsolat
ROSAPINETA

ROSAPINETA és környéke – látnivalók, érdekességek

rosaphot01
rosaphot02
rosaphot10
rosaphot06
rosaphot03
rosaphot04
rosaphot05
rosaphot08
rosaphot07
rosaphot11
rosaphot09
rosaphot16
rosaphot12
rosaphot14
rosaphot15
rosaphot17
rosaphot13
rosaphot21
rosaphot20
rosaphot19
rosaphot18

Ajánlott útvonal: Szlovénia-Trieszt-Padova, kijárat Padova-Kelet, onnan tovább Chioggia felé Rosolina Maréig és a vele összeérő célállomásig, Rosapinetáig. A magyar határtól Rosapineta 520 km-re található.

Villaggio Turistico Rosapineta Strada Nord, 24 45010 Rosolina (Ro)

Elhelyezkedés: Rosapineta a Pó folyó delta torkolatánál egy hatalmas fenyőliget közepén elhelyezkedő kellemes hangulatú üdülőváros, a környék egyik legideálisabb helye egy kellemes nyaralásra.

A kemping ideális és barátságos üdülőhely mindazok számára, akik nyaralásukat a természet közvetlen közelében szeretnék eltölteni. A vendégeket számos szolgáltatás várja. Három étterem és pizzéria, önkiszolgáló étterem.

Üzletek: szupermarket, zöldséges, bazár, újságos, ajándékbolt.

rosaphot23
rosaphot26
rosaphot27
tengerparti_szallas
rosaphot25
rosaphot24
rosaphot28
rosaphot29a
rosaphot34
rosaphot29
rosaphot33
rosaphot31
rosaphot32
rosaphot29b
rosaphot30
rosaphot35
rosaphot40
rosaphot38
rosaphot39
rosaphot36
rosaphot37

Szabadidős programok, sportolási lehetőségek: változatos programokkal Mini Club a kicsiknek, Junior Club a tinédzsereknek. Napközben vízitorna, és különböző sorjátékok, esténként gyermek-disco kerül megrendezésre.

A gyerekeket játszótér, a felnőtteket strandröplabda-, focipálya, pingpongasztal, mini golf és teniszpálya és két úszómedence (az egyik csúszdával, a másik pezsgőfürdővel) várja. A medencékben az úszósapka használata kötelező! Térítés ellenében: edzőterem használat, biciklibérlés, biciklitúra, búvárkodás és búvároktatás vehető igénybe. Lehetőség van Hajókirándulásokra a Pó-deltához, és Velencébe.

Strand: A finom homokos szabad strand kisgyermekes családok számára is ideális, mivel nagy kiterjedéséből adódóan zsúfoltságmentes, a part közelében sekély és a tenger felé lassan mélyül. Napernyő és nyugágy bérelhető.

Roapineta kulturális szempontból is jó választás, mivel sok nevezetesség látványosság van a környéken, amelyek a szállástól autóval könnyen elérhetőek.

rosaphot43
rosaphot44
rosaphot52
rosaphot42
rosaphot48
rosaphot46
rosaphot41
rosaphot50
rosaphot45
rosaphot47
rosaphot51
rosolina007
rosolina002
rosolina001
rosolina008
rosaphot49
rosolina005
rosolina003
rosolina004
rosolina006
rosolina010
rosolina009

Velence (Venezia) a tenger királynője, tölgy és fenyőfa oszlopokra épült, 118 sziget és ezeket mintegy 400 híd köti össze.

Ide mindenképpen el kell látogatnunk, hogy körbenézhessünk a Szent Márk téren, majd gondolába szállva végighajózzunk a Piazettán, amelyet két oldalról kulturálisan kiemelkedő fontosságú épületek szegélyeznek.

venice_2018_c
venice_2018_a
venice_2018_d
venice_2018_g
venice_2018_r
venice_2018_b
venice_2018_p
venice_2018_f
venice_2018_i
venice_2018_e
venice_2018_h
venice_2018_l
venice_2018_o
venice_2018_m
venice_2018_k
venice_2018_j
venice_2018_q
venice_2018_n

Chioggia, Sottomarina Amikor nálunk jársz, eltölthetsz néhány kellemes órát Chioggiában! Velence lagúnájában épült festői kikötőváros színes de Velencénél sokkal csendesebb turisztikai központ. Nem mindennapi módon fonja egymásba az ősi történelmi város andalító kisugárzását, a modern Sottomarina napsütötte partjait és a lagúna természeti szépségét. Sottomarina rendkívül finom homokú partja, a környéket övező zöld terület és frissítő tengeri szellője népszerű úti céllá teszi a strandolók körében. Bár Sottomarina és Chioggia két különálló város volt évszázadokig, mára egy turisztikai egység. Mint Velencét és Mestrét, úgy e két városrészt is egy híd köti össze.

Ravenna, a mozaikok városa. Történelmi jelentőségű város és művészeti központ. 1996-ban jelentős korakeresztény és bizánci műemlék együttesét az UNESCO a kulturális Világörökség részévé emelte, itt található többek között Dante síremléke is. Ravenna több ezer éves múltra tekinthet vissza, román, gót, bizánci de egyben középkori és velencei is, emberközeli és vendégszerető.

Verona, az „urbs nobilissima” (legnemesebb város), kiemelkedik az adriai partvidék és a Pó-síkság gyönyörű városai közül. Ősi kereskedelmi útvonalak találkozási pontjánál épült, jelentős nemzetközi vásárok helyszíne, joggal nevezték el Itália kapujának. Egyeteme, történelmi emlékei, múzeumai révén a térség kulturális centruma.

Ferrara, a Pó-síkság fővárosa, hajdanában a reneszánsz fővárosa volt, számos költő lakhelye, egy évtizedet töltött itt Janus Pannonius is. Szépen helyreállított épületei most is barátságos hangulatot árasztanak. Sétánk során vethetünk egy pillantást a reneszánsz palotákra, a város gyönyörű székesegyházára, vagy a tekintélyt parancsoló Castello Erneste várára.

San Marino Európa harmadik legkisebb és a világ legrégibb független állama. Egyetlen városa van csupán, a főváros, amely a Monte Titano hegyen épült. Az ország főbb látnivalói – a természeti szépségeken kívül – a városfallal körülvett középkori óvárosban álló több száz éves épületek, templomok.

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava, melyet az Alpok hatalmas hegyei öveznek és festői kék vizét gazdag mediterrán növényzet veszi körül. A tó körül végig jó minőségű országút kanyarog a rengeteg szebbnél szebb városkába, melyekben azonnal tetten érhető az olasz dolce vita.

Gardaland Olaszország legnagyobb szórakoztató parkja, mely 46 hektáron terül el a Garda-tó partján. Számtalan felejthetetlen élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Felfedezhetik az elveszett kontinenst, fantasztikus mesevilág kápráztatja el a vendégeket, kalóztámadástól menekülhetnek meg, a fáraók világában felkutathatják az elveszett kincseket. (www.gardaland.it)

Videó

.

.

.